Alle klassene våre er ute i den store verden

Friluftsliv klassene i Grand Canyon  Foto: Nadia Jensen

Friluftsliv klassene i Grand Canyon
Foto: Nadia Jensen

Disse to ukene før påske har alle klassene våre vært rundt i verden! De er spredt fra Brasil og USA i den ene enden av verden og Vietnam i den andre enden.


Under har de ulike klassene skrevet et lite reisebrev fra turen:

Fotoklassen kom godt i gang med sin «backpacker» tur fra Hanoi i Nord til Hoi An i sør. Med motiver som øyer i Halong Bay, risåkere i Ngoc Hoa, båttur i Tam Coc og vakker utsikt ned til Mai Chau har kameraene foreviget kontraster av Vietnam. Til tross for grader over 30 tallet er det en fornøyd gjeng som sykler og synger på vei til neste eventyr i dette vakre landet. Vi har hatt en kjempe fin tur og gleder oss til å se nærmere på alle motivene vi har foreviget!

Begge friluftsliv klassene ankom Deer Hill sent på natten etter en lang reise med både fly og buss. Dagen etter bar det videre til San Juan River hvor klassene delte seg for å rafte på elven. I fire dager koste vi oss med rafting, god mat og fikk oppleve camping på amerikansk vis under stjernehimmelen. Deretter satte vi kursen mot Mexican Hat med overnatting på Goosenecks state park, før vi dro avgårde og tilbragte to dager ved Natural Bridges og hadde en avslappende dag ved en badekulp i bunnen av White Canyon. Etter mange spektakulære opplevelser var alle giret på å besøke turens høydepunkt; Grand Canyon. Tidlig på morgenen startet turen til bunnen av canyonen, ned ruten kalt South Kaibab Trail. Etter 1 mil og 1500 høydemeter kunne vi bade i elven og spise lunsj før vi tok fatt på returen. Vi gikk en annen rute opp igjen enn ned, kalt Angela Trail. Denne ruten var dobbelt så lang, men til gjengjeld mye slakkere og gjennom frodig og vakkert terreng. Etter imponerende innsats fra hele klassen i både varmere og tørrere klima enn vi er vandt til i Sogndal kunne vi nyte en vell fortjent burger og dusj på toppen. Dagen etter var det byliv og shopping i Flagstaff som ventet, før de dro videre til Prescott og besøkte Prescott College. Her møtte vi en god venn av Sogndal folkehøgskule, Dough, som viste oss rundt både i naturen og byen. Rik på opplevelser og gode minner skal vi retunere til Norge, fornøyd etter en vellykket studietur.
Hilsen Hanne og Ingvild

Begge “Ski og klatring” klassene har vært i Alpene på skitur. Turen startet med båt til Danmark og tog videre til Innsbruck, en ny vri i forhold til tidligere år! Vi brukte de første dagene i skianlegget som ligger utenfor Innsbruck før vi skulle på hytte til hytte tur i ekte aplestil med innlagte toppturer. Her opplevde vi alt fra krevende vær, fantastisk sol, flotte topper og pudderføre! Sammen med oss på hytte til hytteturen hadde vi noen lokale guider som var sammen med oss. Studieturen ble avsluttet med noen fine dager i bakken før vi skulle ta tog og båt tilbake til Norge.

Ski og klatring på tog

Idrett klassen tok turen til Brasil og Rio de Janeiro. Vi startet turen med å besøke sjømannskirka i Rio de Janeiro og de som bor der. Her fikk vi servert vafler og koste oss med mellom annet bading og bordtennis. Senere denne dagen dro vi til Copacabana, en bydel med en fantastisk strand, der vi spilte beachvolleyball og beachtennis! Dagen etterpå besøkte vi Casas da Noruega, som er et norsk skoleprosjekt i Bancários, en av Rios mange favelaer. Her fikk vi se hvordan de lever i favelaen, hvordan skolen deres har blitt til og vi fikk være med på å dele ut matkasser til noen av familiene. Vi spilte selvfølgelig fotballkamp også, jenter vs jenter og gutter vs gutter - dette var kjempe gøy! På kvelden var det grillfest midt i gata ute i favelaen. Denne dagen var en helt fantastisk dag som vi vil huske for resten av livet. De neste dagene ble brukt til sykkeltur i Rio, sambakurs, besøk på en barneskole og enda mer beachvolleyball. Så tok vi en fjelltur til Pedra da Gávea, en herlig tur med fantastisk utsikt! Vi har også besøkt Sukkertoppen, en spektakulær fjelltopp med gondolheis fra bunnen og til toppen. Her så vi store deler av Rio! Siste dagen avsluttet vi med å besøke Kristusstatuen som også har en fantastisk utsikt! Takk for turen.