Ski og klatring på studietur til Sicilia

I slutten av oktober dro linja Ski og Klatring på studietur til San Vito Lo Capo på Sicilia. Vi hadde elleve fine dager der nede, med masse fin klatring, nydelig vær og natur, bading i middelhavet og herlige kulturopplevelser.

ski og klatring_1.JPG

Klatringen var litt annerledes enn oss fleste var vant til. Klatrefeltet var alltid fullt med mange folk, og ofte kom vi i kontakt med klatrere fra andre land. Det var noe nytt for oss som bare har klatret på feltene her i Sogndal. Selve steinen vi klatret på var også annerledes (kalkstein), og vi klatret inne i grotter og på stalakitter, noe som veldig spennende sammenlignet med granittsteinen her i Norge.
Vi bodde i tre bungalows, og spiste felles måltider på terrassen. Hver dag koste vi oss mye med god mat som alle var med på å lage. Vi kan beskrive kostholdet på turen vår med tre ord: pizza, pasta og iskrem, (eller gelato på italiensk). Det var godt å komme seg bort fra den små-kjedelige matpakka med brødskiver og brunost hjemme i Norge, og nyte ciabatta med pesto, ferske tomater og spekeskinke.

ski og klatring 2.JPG

Selv om vi klatret mye, klatret vi ikke hver eneste dag. Ene dagen dro vi på utflukt til Palermo der vi fikk litt oppleve litt kultur, og en dag gikk vi på en fjelltur og fikk strålende utsikt. Deep water soloing var noe vi prøvde oss på for første gang, og som alle syntes var skikkelig gøy. Da buldret vi rett over azurblått hav, hoppet fra klipper og snorklet litt rundt. Det var noe veldig annerledes enn buldrehallen hjemme i Sogndal.

IMG_4388.jpg

Vi hadde en fantastisk tur til Sicilia og alle fikk gode klatreopplevelser og forbedret seg i klatreveggen. Det var god stemning på hele gjengen, og vi er veldig fornøyde med våre dager der nede. Tekst: Sigrid Hegge Eriksen, elev på Ski og klatring

IMG_4389.jpg